Hikvision kijelzővel egybeépített NVR-ek tesztje

Tóth Krisztián May. 10. (Frissítve: 1 hete) 8 perc olvasás

A kijelzővel egybeépített hálózati rögzítők nemrég jelentek meg a Hikvision kínálatában, amik egy speciális igényre nyújtanak megoldást, mivel összeillesztettek egy 4 vagy 8 csatornás hálózati rögzítőt egy 11,6" monitorral, opciósan akár 1TB-os merevlemezzel szerelve.

Bemutató videó

Termékek

4 csatornás változatok

8 csatornás változatok

DS-7604NI-L1/W DS-7608NI-L1/W
DS-7604NI-L1/W/1T DS-7608NI-L1/W/1T

Főbb funkciók

  • 11.6-inches LCD kijelző (nem érintőképernyő) és HDMI kimenet (képernyővel azonos tartalom)
  • Azonos dekódolási kapacitás a 4 és 8 csatornás változatnál is: 4-ch@4 MP (15 fps) / 4-ch@1080p (30 fps)
  • H.265+/H.265/H.264+/H.264 videó kódolás támogatás
  • Beépített WIFI (csak kamera csatlakozásra, AP-ként tud funkcionálni, WIFI hálózatra nem képes kapcsolódni)
  • Beépített hangszóró (3,5mm jack csatlakozón mikrofon csatlakoztatása is lehetséges)
  • Fali vagy asztali kialakítás
  • Opcionálisan 1TB-os merevlemez

Készülék üzembe helyezése

A készülék üzembehelyezése egyszerű, mellékelve van hozzá egy 12V-os tápegység és az asztali rögzítéshez szükséges konzol, falra szerelés csavarokkal oldható meg. A készülékváltozatok között megtalálható 1TB-os HDD-vel szerelt változat is, de van olyan eszköz, amibe mi tudunk maxium 6TB-os 2,5" merevezlemezt szerelni.

IMG_6025
A bekapcsoló gomb használata szükséges a készülék elindtásához (rövid megnyomásnál a képernyőt kapcsolja ki, hosszú gombnyomásnál teljes áramtalanítást végez, nem csak a képernyőt kapcsolja ki), amit egy kis ventillátor hang is jelez, ami a készülékbe van beépítve. Bekapcsolásnál rögtön felugrik egy varázsló, ami képes magyar nyelven is kommunikálni, a menü további része szinte teljes egészében megegyezik egy K szériás rögzítő menüjével. A beépített kijelző nem érintőképernyős, így mindenképp egér csatlakoztatása szükséges (vezetékes egér a csomagolásban is található, azonban ez falra szerelt állapotban kicsit körülményes lehet, erre érdemes figyelni).

Mivel a készülék nem képes WIFI hálózatra kapcsolódni, ezért mindenképp szükséges a hálózatra csatlakozáshoz UTP kábelt használni. A HDMI kimenet képes FULL HD felbontásra és azonos képtartalmat biztosít mint amit a képernyőn láthatunk. A készüléken található még 2db USB 2.0 port, 1db mikrofon bemenet és 1db hangszóró kimenet jack csatlakozó formában.

IMG_6027

Kamerák csatlakoztatása és megjelenítése

A kamerák csatlakoztatása egyszerű, megegyezik a Hikvision K szériás rögzítőkön megszokott metódussal, azonban érdemes figyelni a dekókodolási kapacitásra, illetve a rögzítési sávszélességre, hogy ezeket ne lépjük át. Dekódolási kapacitás mindkét rögzítőnél megegyezik, így a 8 csatornás változat esetében is csak 4db kameraképet fogunk tudni egyszerre megjeleníteni. 8 kamera képet úgy tudunk megjeleníteni a készüléken, ha beállítjuk, hogy váltson automatikusan a 4-es felosztású nézetek között a megadott idő elteltével.
A készüléken vissza is tudjuk nézni a háttértárra rögzített felvéteket, ehhez mindenképp szükségünk van egy egér használatára.

WIFI és egyéb szolgáltatások

Az eszközbe épített WIFI csak AP-ként tud funkcionálni, így csak rá tudnak csatlakozni eszközök, vezetéknélküli kamerák csatlakoztatására szolgál, azonban itt a WIFI lefedettség hatótáv korlátaiba ütközhetünk.
Támogatott a Hik-Connect és ISUP protokoll is, így távolról is menedzselhetjük, elérhetjük az eszközt.

Összegzés

Az egybeépített rögzítő és kijelző egy ilyen fejlesztés, amely sok olyan helyzetben kiválóan használható, ahol egyszerűségre és könnyen beüzemelhető eszközökre van szükség (például vezetéknélküli kamerákkal való munkavégzés során).

Az eszköz kompakt kialakítása és egybeépített konstrukciója kiemelkedő előnyt nyújt olyan helyzetekben, ahol egyszerűséget és gyors telepítést kívánunk megvalósítani. Ideális választás lehet például az ideiglenes őrzés kialakításához, vagy akár egy kis telephely őrszolgálati helységéhez. A családi házakban is alkalmazható, ahol a könnyű és gyors megjelenítés fontos tényező.

A kijelző mérete megfelelő ahhoz, hogy egyszerre akár négy kamera képét is megjelenítse. Azonban fontos megjegyezni, hogy az érintőképernyő hiánya korlátozhatja a falra szerelésnél elvárható kényelmet. Ezen túlmenően, az eszköz dekódolási kapacitása, különösen az 8 csatornás változat esetében, lehetne nagyobb. Ennek révén az összes hozzáadott kamerát egyszerre lehetne megjeleníteni, tovább növelve a rendszer hatékonyságát és funkcionalitását.

Az egybeépített kamerakijelző tehát egy sokoldalú megoldás, amely egyszerűséget és funkcionális kényelmet hoz a kamerarendszerek világába. Mind a professzionális őrzési szolgáltatások, mind pedig a családi otthonok számára kiváló választást kínál.

Friss bejegyzések