A terméktesztelések szerepe a biztonságtechnikában

RIEL csapat May. 7. (Frissítve: 1 week ago) 7 minutes olvasás

A RIEL-nél már a kezdetektől rendkívüli hangsúlyt helyezünk arra, hogy kizárólag olyan termékeket és megoldásokat forgalmazzunk, amelyeket műszaki szakembereink megismertek, leteszteltek és ennek eredményeképpen nyugodt szívvel ajánljuk partnereinknek. Ennek az alapos munkának köszönhetően folyamatosan naprakész információkkal, teljeskörű technikai támogatással segítjük partnereinket.

Az idei SecuriForum kiállítás ’A’ standján többek között a következő általunk letesztelt biztonságtechnikai eszközöket mutattuk be:

Hikvision hőkamerás jelenlétérzékelő (HM-TD1018-1/QR)

teszteles-BT-termekek-jelenlet-erz

A Hikvision termikus radarjelenlét-érzékelőjét főként a betegellátásban használatos nővérfigyelmeztető kiegészítő rendszernek tervezték, ugyanakkor, őrszolgálati szobában is megfelelő választás lehet.

A dual rendszerének köszönhetően megbízhatóan használható az alábbi analitikai feladatokra:

  • szoba elhagyása,
  • ágyból való kilépés,
  • kilépés visszatérés nélkül,
  • elesés,
  • túl sok személy a helyiségben.

A tesztelés során azt tapasztaltuk, hogy az általánosabb analitikák megbízhatóan működtek a meghatározott legnagyobb hatótávolságon. Az elesés analitikát egy nem megfelelő szögben történő elesés vagy ágy alá történő belógás nem riasztotta, de az eddig ismert rendszereknél vagy azokkal kombinálva, így is sokkal jobb hatékonyságot tudunk elérni.

HIKVISION TandemVu speed kamera (DS-2SE7C432MWG-EB/26(F0))

teszteles-BT-termekek-ptz

Leteszteltük a PTZ kamerákkal szemben generációs ugrást jelentő TandemVu sorozat tagját. Az eredményeink egyértelműen alátámasztják, hogy az eddig megszokott fix és PTZ kamera együttes telepítéséhez képest ez egy jóval fejlettebb technológia: a több objektív egy kamerában történő alkalmazása sokkal egyszerűbbé teszi a szerelést, illetve a 2 különböző objektíven lévő különböző analitikák hasznosan kiegészítik egymást, egyszerre kapunk egy nagy területről panorámaképet és részletes nagyított nézeteket, akár gyenge fényviszonyok mellett is.

Parkolónkban tökéletesen működött a Smart Tracking 3.0 funkció, amit a kamera fix objektíve által biztosított vonalátlépés triggerelt az AcuSense személy és jármű detektálás különválasztásával, majd ezután a PTZ csatorna tökéletesen követte a célt a megadott ideig. Célfelismerés esetén lehetőségünk volt a hangszórót és a fehér fényt is kipróbálni, ami a 30-40 méteres hatótávjával megfelelő mértékű riasztást generált.

Ajax WaterStop vízelzáró szelep

teszteles-BT-termekek-waterstop

Az Ajax termékek állandó innovációja kétségtelen, ezt bizonyítja az új Waterstop vízelzáró szelep is, ami akár 5 másodpercen belül elzárja a vizet, ha a LeaksProtect vagy egyéb vízszivárgásérzékelő aktiválódik.

Tesztjeink során a készülék kialakítása nagyban megkönnyítette a beszerelést: a szelepelzáró motor 4 irányban rögzíthető és a 3 legtöbbet használt csőátmérővel kompatibilis (1", 3/4" és 1/2"). Az áramellátás fix tápellátással (9V?, 2A) vagy előre beépített 4 × CR123A elemmel is megoldható. A túlhevülési védelemnek és a biztonsági rögzítőnek köszönhetően illetéktelenül nem lehet eltávolítani, illetve, szükség esetén manuálisan is elzárható a szelep. A hatótáv hozta a gyártótól megszokott kiváló értékeket: nyitott terepen 1100 méter. Az applikáció segítségével könnyen hozzáadtuk a készüléket a meglévő teszt Ajax központunkhoz és rögtön tudtuk is vezérelni, illetve szkenáriókat létrehozni a segítségével.

Ajax LightSwitch

teszteles-BT-termekek-kapcsolo

Az Ajax intelligens kapcsolói a riasztórendszereknél eddig nem megszokott kényelmi és okosfunkciókkal egészítik ki a felhasználói élményt. A kapcsoló háttérvilágításának köszönhetően éjszaka is kényelemesen vezérelhető, az egész panel érintésérzékeny, már 15 mm-es közelségből is reagál. Az automatizmusok segítségével a vezérlési lehetőségeket is integrálni tudjuk a rendszerünkbe, így a kapcsolóra kötött eszközeinket a riasztó működéséhez tudjuk igazítani, pl. lekapcsolni a lámpákat, lehúzni a redőnyöket vagy akár vezérelni a garázskaput.

Recent blogs